El vilassarenc Xavier Valbuena ja ha arribat al Pol Sud

  •  

Els catalans Xavier Valbuena i Eric Villalon i el madrileny Jesús Noriega van conquerir ahir el pol sud geogràfic, després de travessar 250 quilòmetres del continent antàrtic. Fa gairebé un mes que els expedicionaris van arribar a l’Antàrtida, i des d’aleshores han caminat set quilòmetres diaris i han suportat temperatures inferiors als 35 ºC  negatius i puntes de vent de 40 quilòmetres hora.


Els expedicionaris, amb discapacitats físiques –l’Eric té només una visió d’un 5%, a en Xavier li falta una cama i a en Jesús, una mà–, ho van explicar ahir a Cosmocaixa a través d’una connexió telefònica, que va captar l’atenció de més d’una cinquantena d’infants de primària, que els escoltaven mentre miraven a banda i banda de la sala pensant que apareixerien en qualsevol moment.
A més de 13.000 quilòmetres de distància, els expedicionaris van explicar que el moment més difícil des del punt de vista logístic el van patir el primer dia que van arribar al sisè continent, quan van trencar un pal de la tenda de campanya. Psicològicament, van viure amb angúnia el fet que el vol que els havia de traslladar de Punta Arenas a l’Antàrtida es cancel•lés dia rere dia –fins a cinc jornades– a causa del mal temps.

Leave a Reply