El vilassarenc Lluis Girós ha estat guardonat amb l’accèssit al millor projecte de fi de carrera

  •  

Diada de la Professi— CETIBLluís Girós, veí de Vilassar de Mar i estudiant de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona ha estat guardonat amb l’accèssit al millor projecte de fi de carrera. L’ha aconseguit amb el seu projecte ‘Estudi, disseny i optimització de cadires esportives per a persones amb mobilitat reduïda i processos de fabricació’, que desenvolupa una cadira de rodes per a jugadors de bàsquet amb mobilitat reduïda capaç de millorar l’oferta actual de cadires de rodes esportives. El premi està dotat amb 1.000 euros.

Aquest estudiant d’enginyeria tècnica industrial ha estat premiat amb l’accèssit per haver desenvolupat per al projecte de fi de carrera la fabricació d’una revolucionària cadira de rodes. Es tracta d’una cadira personalitzada que s’adapta a les lesions i característiques físiques concretament de jugadors de bàsquet amb mobilitat reduïda.

Pel projecte, Lluís Girós ha realitzat un estudi detallat dels esforços que rep una cadira de rodes i la influència que té la variació de la geometria en el seu comportament. Amb l’ajuda de jugadors del Barça del centre Guttman que li han transmès la seva experiència, l’estudiant de Vilassar de Mar ha pogut desenvolupar el treball de camp del projecte. Els objectius bàsics a l’hora de fer la cadira han estat millorar el rendiment del jugador amb el mínim pes de la cadira i a l’hora posar un preu de venda al públic el màxim competitiu possible.

Lluís Girós, ha fabricat una cadira de rodes capaç de millorar el panorama actual de cadires de rodes per jugadors esportius i que pot entrar en el mercat en un futur.

El lliurament de la desena edició dels premis s’ha dut a terme en el marc de la Diada de la Professió i va tenir lloc ahir en el Palau de la Música Catalana. Va comptar amb la presència de més de 500 persones. El jurat va premiar els projectes que presentaven una millora tangible per la societat partint de criteris de qualitat, eficiència i sostenibilitat.

Leave a Reply