El grup de percussió Fills de la Flama guanya el III concurs AS de rePIQUES

  •  

El que el 2010 va néixer com una proposta esbojarrada i atrevida, s’ha convertit en només dues edicions en un referent estatal dins el sector de la percussió, i és que l’AS de rePIQUES ja es considera el concurs de percussió més gran de tot l’Estat Espanyol.

20_As de repiquesLa tarda de dissabte 17 de maig, Vilassar de Mar va fer vibrar Catalunya sencera amb aquest concurs en el que es van repartir 11 premis de fins a 600€ en efectiu, i va comptar amb la participació de 44 conjunts provinents d’arreu de Catalunya.

L’equip guanyador va ser el grup Fills de la Flama de l’Hospitalet de Llobregat, guanyadors també de la darrera edició el maig del 2012, que van superar en la gran final a la Banda d’En Pere Botero (Salt) i als Karabassà (Sant Cugat del Vallés), segons i tercers classificats respectivament. Els joves Trencaones de Premià de Mar van fer-se amb el premi al Millor grup tradicional.

La jornada va començar a les 17:00h amb tres cercaviles simultanis que es van trobar a la Plaça Picasso on, un any més, van realitzar una actuació davant l’exigent jurat que va seleccionar els grups que van disputar posteriorment la final al Pérez Sala.

Després del repartiment de premis, la percussió va deixar pas al pop rock de Pep Sala amb un concert solidari que va iniciar la gira 2014 d’homenatge al grup SAU amb l’espectacle “…Recordant Sau”.

El concert va ser d’entrada gratuïta amb l’entrega de 3 quilos d’aliments que es destinaran a les famílies en situació de vulnerabilitat de Vilassar de Mar. En total, es van aconseguir 11 mil quilograms de queviures.

Enguany, els Ssstrèpits de l’AVAL volen consolidar definitivament aquest esdeveniment com una cita obligada cada dos anys per tots els grups de percussió.