El pas del Correllengua per Vilassar de Mar

  •  

Aquest cap de setmana el Correllengua va passar per Vilassar de Mar. La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana va organitzar diferents activitats dissabte i diumenge amb l’objectiu de fomentar l’ús social de la llengua catalana en tots els àmbits. El lema d’enguany del Correllengua arreu on es realitza és “Llengua, cultura i llibertat”.

Els actes a Vilassar de Mar van començar amb un cercavila amb les figures de l’Aval, entre elles els gegants, els nans i capgrossos i l’ase Innocenci, i també amb la participació dels representants del pubillatge local. Des de la plaça de l’Era la cercavila va arriba a la plaça del Círcol on es van fer bitlles catalanes, malabarismes, un sopar i un concert. Mentrestant, a l’Ateneu Vilassanès, tenia lloc el concert de fi de temporada sardanista dels Amics de la Sardana, una activitat també englobada dins del Correllengua. Hi va actuar la cobla Sabadell i la primera part del concert es va dedicar al compositor i organista Robert de la Riba per commemorar el centenari del seu naixement.

Diumenge els actes del Correllengua es van tancar amb una cercavila dels Ssstrèpits, des de la plaça de l’Ajuntament fins a la sala cultural Roser Carrau. Un cop allà, la Tropa Teatre va fer lectura de contes de Pere Calders en el centenari del seu naixement i l’acte es va cloure amb un berenar per a tots els assistents.