El nou tram del passeig Marítim fins a la Xinesca, més ample i accessible

  •  

Les obres del nou passeig Marítim, el tram comprès entre l’espigó de Garbí i el pas de la Xinesca, ja han finalitzat. Els treballs, duts a terme pel Ministeri de Medi Ambient, a més d’arranjar i ampliar el camí de vianants, també han servit per renovar el col•lector i protegir l’escullera en cas de temporals.

Les obres s’han allargat més del previst perquè el col•lector que s’ha canviat era d’amiant i es va haver de contractar una empresa especialitzada per treure’l. A més del canvi de col•lector, s’ha reforçat l’escullera en tot aquest tram, construint-ne una altra de nova arran de mar per evitar que en cas de forts temporals les ones arribin al passeig i el malmetin. El nou passeig millora notablement les condicions per passejar o fer esport ja que s’ha augmentat l’amplada del vial fins als 4,5 metres. El nou tram és de sauló compactat, i al llarg del recorregut compta amb tres rampes de formigó que permeten l’accés directe des del passeig a la platja, una d’elles a la sortida del pas soterrani de la Xinesca. Aquest tram de passeig es va arranjar d’urgència arran dels temporals de Sant Esteve de l’any 2008, que el van malmetre, tot i que les obres no van començar fins a l’estiu del 2009. La fase d’urgència no incloïa l’arranjament de la zona de l’espigó de Garbí on estan les barques dels pescadors. Ara el Ministeri ha d’adjudicar aquest tram perquè es converteixi en una zona enjardinada amb dunes.

L’alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, ha avançat que també es demanarà a Renfe que es canviïn les tanques que donen al passeig ja que estan oxidades i en mal estat de conservació, fins i tot en algun punt estan trencades i podrien provocar algun incident.

Leave a Reply