El Mercat de Flor i Planta Ornamental demana un accés adient a la Ronda del Baix Maresme

  •  

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya,  que aplega més de dues-centes empreses de producció i comercialització de flors i plantes del país, ha manifestat en una nota de premsa  el seu desacord amb el projecte de la ronda del Baix Maresme. El Mercat de Flor  hi ha formulat al•legacions sobretot pel que fa al traçat al seu pas per Vilassar de Mar, ja que considera que, tal com està dissenyat, l’actual projecte de la ronda del Baix Maresme ofega els accessos directes al Mercat i a les empreses del sector que estan situades al seu voltant. A més,  recorda que aquesta activitat comercial “depèn molt de tenir-hi entrades adequades; en cas contrari, pot quedar seriosament afectada”.


La nota de premsa assenyala, per una banda, que el projecte no preveu solucions específiques per al pas de vehicles industrials des de la ronda del Baix Maresme fins al Mercat  i “l’actual torrent de les Tartanes no és adient si no s’hi fan els carrils adequats”, i per altra banda, que sense aquesta reforma, els 250.000 vehicles que entren i surten del Mercat de Flor –per tant, 500.000 moviments– “hauran de passar per l’interior de Vilassar de Mar o de Premià de Mar”. Segons el Mercat de Flor “això resulta inacceptable si l’obra pretén ser una millora per a tots els maresmencs”. Previsiblement, el trànsit només pot augmentar amb el pas dels anys i amb el canvi de cicle econòmic. El Mercat de Flor remarca que “l’estudi tampoc preveu connexions intermunicipals que donin resposta al flux de vehicles que avui fan servir l’N-2”. Per tant, les al•legacions del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya demanen la planificació d’un accés adient al Mercat des de la Ronda del Baix Maresme i al mateix temps l’ampliació i l’adequació del torrent de les Tartanes al volum de trànsit que suporta.
La nota de premsa subratlla que “un cop més el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya reclama que es tingui en compte aquest sector, que té una importància cabdal en l’economia del Maresme”. L’entitat defensa la importància de les connexions viàries per no ofegar una activitat econòmica que genera més de dos mil llocs de treball i té dues-centes empreses en actiu a la comarca. En aquest sentit, el percentatge d’unitat de flor que es produeix i comercialitza al Maresme és de gairebé el 96% del total que es fa a Catalunya. És a dir, s’hi fa gairebé tota la producció i comercialització de flor tallada de Catalunya. Quant a planta ornamental, el percentatge és d’un 66%. En ambdós sectors, el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya és l’epicentre que centralitza l’activitat comercial: tant producció com venda i distribució de flors i plantes.

Leave a Reply