El Mercat de Flor i Planta Ornamental constata l’interès del gegant holandès per les plantes aromàtiques i ornamentals

  •  

El Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Catalunya manté un contacte directe i constant amb el mercat d’Holanda, que mou el 60% de producció mundial de plantes i flors. Segons el president del Mercat de la Flor i Planta , Josep Vizcarro, el ‘gegant holandès’ –enguany s’han fusionat les 7 subhastes principals, convertint-se en la més important base logística europea del sector- té un especial interès en les plantes aromàtiques i ornamentals típiques de la Mediterrània, que són alguns dels ‘productes estrella’ del mercat.

Josep Vizcarro, ha destacat el gran apreci del sector holandès cap la planta que es produeix a Catalunya. El president del Mercat de la Flor considera que ‘mai hem de menysprear el client més proper’ defensant una visió local, però sense desviar les expectatives a un negoci global.

Vizcarro ha apuntat que, a banda de proporcionar plantes ornamentals i de decoració –producte que està causant sensació a tota Europa- el Mercat de  Flor i Planta Ornamental de Catalunya pot ser també un bon distribuïdor dels excedents de flor que tenen els holandesos, i que els arriben de tots els racons del món i ha recordat que “aquí la producció de flor ha baixat moltíssim’.

Vizcarro ha declarat també que el mercat suposa per al client ‘la major concentració d’oferta de planta i flor ornamental i complements més important del sud d’Europa’ i que un dels reptes més immediats de futur és trobar la manera d’assolir una ‘racionalització de la distribució dels productes’ des d’ Espanya cap a l’estranger, amb flors i plantes procedents de les tres zones principals de producció: Andalusia, la zona de Llevant i el Maresme.

Ubicat a tocar del barri del Congrés, a Vilassar de Mar, el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya es dedica a la comercialització de flor tallada i planta ornamental. Amb la forma jurídica d’una societat agrària de transformació (SAT), agrupa més de 100 empreses del sector a la venda directa. Actualment, té 436 socis i més de 2.000 compradors, 300 parades de flor tallada i planta ornamental i 45 de complements de floristeria i jardineria.

Leave a Reply