El grup gironí “Xirois” guanya el concurs de percussió As de Repiques

Finalment van ser 8 els grups que, procedents de tot Catalunya, van participar dissabte passat a Vilassar de Mar al concurs de percussió organitzat per l’AVAL, amb el recolzament de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, realitzat amb motiu del 15è. aniversari dels Ssstrèpits, el conjunt local de percussió de l’Associació Vilassanesa d’Activitats de Lleure.

L’acte va començar a les sis de la tarda amb dues cercaviles, una que va sortir de la Biblioteca Ernest Lluch i l’altra des de la Plaça Carles Trias, que van tenir com a punt final de trobada la plaça Picasso, espai on es va disputar la semifinal del concurs. El grup Xirois va guanyar el primer premi, 700 euros, Fills de la Flama el segon (400 euros), Percutes de Canet el tercer (200) i Batucats de l’Ala el quart (100). Els grups que no van quedar en les quatre primeres posicions van participar, segons ha explicat Núria Gómez, membre dels Ssstrèpits, en una fase de “repesca”: Kabra va quedar en la primera posició d’aquesta fase de “repesca”, amb un premi de 100 euros, seguit de Sambandreu, en segona posició, amb un premi de 100 euros. Els altres grups que van participar en aquest certamen són Kukunku i Diablesses de la Geltrú.
Al llarg de la nit es van servir, segons Gómez, 300 racions de sopar i es van posar a la venda samarretes i recordatoris de la festa. Cal recordar que a la Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar es pot veure fins el 20 d’agost una mostra sobre els 15 anys dels Ssstrèpits.

Leave a Reply