El bo social elèctric pot generar descomptes en la factura de la llum

  •  

Des del passat 8 d’octubre ja s’aplica el nou bo social elèctric. És un descompte en la factura de la llum del qual ens en podem beneficiar si es donen algunes condicions: bé a nivell de rendes anuals baixes o bé formar part d’una família nombrosa.

Compte, també, que tot i que l’estalvi pot oscil.lar entre el 25 i el 40%, s’han de tenir presents altres paràmetres de la factura com ara els kilowats contractats o l’IVA. Oriol Contreras, responsable de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), fidel a la seva cita mensual amb Vilassar Ràdio, ha comparegut per explicar els secrets del bo social i ajudar, mai millor dit, ha posar una mica de llum en la despesa energètica de les famílies.

Ben triat perquè quan comença el fred, el consum energètic es dispara. És per això que el nou bo social apareix per mirar d’estalviar en el pagament. Les famílies que no el tenen contractat ja poden començar a tramitar-lo i les llars que ja en disposen han de saber que el format que tenien fins ara caducarà el proper mes d’abril. Des de l’OMIC et poden ajudar i assessorar en tots els tràmits.

Oriol Contreras, de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, ja prepara la propera cita a Vilassar Ràdio. El primer dijous de desembre, ens parlarà i ens donarà consells sobre les compres per Internet. S’acosta el Nadal i cada cop hi ha més gent que prefereix adquirir els regals des de l’ordinador que no pas anar de botigues.

Per a qualsevol dubte, per posar-se en contacte amb l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor cal enviar un correu electrònic a viradio@vilassardemar.cat o trucar al 93 754 05 00.

Si vols escoltar l’entrevista, clicka aquí.