Aquest dissabte, inauguració de la nova seu de la Policia Local

  •  

Aquest dissabte 17 d’abril, a les sis de la tarda, tindrà lloc l’acte d’inauguració de la nova seu de la Policia Local de Vilassar de Mar que es troba ubicada a la nau de Serveis Municipals del polígon industrial els Garrofers, a l’avinguda del Progrés, 30. L’acte d’inauguració comptarà amb els parlaments de l’alcalde, Joaquim Ferrer, el regidor de Governació, Ismael Duran, i el cap de la Policia Local, Lluís López. L’acte, obert a tothom, inclourà una visita a les noves dependències.

La nova seu presenta una notable millora respecte l’anterior amb espais més amplis i adequats a les necessitats de la plantilla, i ha suposat una inversió de 229.448 €. La Policia ha deixat les instal•lacions que des de l’any 1991 ocupava al carrer Santa Eulàlia, 38, que havien quedat petites i obsoletes, i s’ha traslladat a un emplaçament més gran, a la primera planta de la nau de Serveis Municipals. L’espai, amb prop de 500 m2, compta amb una distribució moderna i funcional per optimitzar i fer més eficaç la tasca del cos policial amb diferents espais: una oficina d’atenció ciutadana, vestuaris per a homes i dones, lavabos, arxius, magatzems, sala de detinguts, un armer, menjador, despatxos independents per a multes, policies de proximitat i denúncies, sala per a caporals, sala de reunions i despatxos independents per a la Unitat de Policia Administrativa i de Seguretat (UPAS), per als sergents i per al cap de la Policia. Alhora, la Policia Local disposa d’un espai propi per al seu parc mòbil i per a l’emmagatzematge del seu material.

Des del 10 de febrer, la Policia Local de Vilassar de Mar compta amb un punt d’atenció al ciutadà ubicat a l’Ajuntament des del qual es poden tramitar denúncies o sol•licitar documents com ara targetes d’aparcament per a minusvàlids o fer reserves d’estacionament per a obres. D’aquesta manera, des de la Regidoria de Governació es busca facilitar l’accessibilitat als ciutadans que, per fer aquests tràmits, no hauran de desplaçar-se a les dependències de la Policia Local.

Actualment la Policia Local compta amb una plantilla de 34 policies (25 agents, 6 caporals, 2 sergents i un sotsinspector), i dos auxiliars administratius, distribuïts en tres torns que cobreixen les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, per donar resposta a totes les demandes ciutadanes.

Leave a Reply