Del 25 de setembre al 2 d’octubre, la gent gran és la protagonista

  •  

La Regidoria de Serveis Socials, Gent Gran i Família ja té preparat el programa d’activitats de la 13a Setmana de la Gent Gran que anirà del 25 de setembre al 2 d’octubre. A més de servir d’homenatge a la gent gran, els avis i àvies mostraran les seves habilitats en la interpretació, la música, els jocs de taula, la petanca, les manualitats o la cuina. Entre les novetats del programa d’enguany hi ha una nova representació teatral i un nou espectacle musical.

L’obra de teatre “Bola de neu”, de Carles Soldevila, obrirà el programa d’activitats el diumenge 25 de setembre. Es faran dues representacions amb la interpretació dels alumnes del taller de teatre de la gent gran dirigit per Joan Ramon, que compta amb 19 actors i actrius. L’1 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial de la Gent Gran, serà el torn de l’espectacle musical “Moments estel•lars de la sarsuela”, creat pel taller per a gent gran “Musical d’or”, amb la direcció de Rafael Pugibet i en el qual 32 persones donaran veu a aquest gènere musical. Les entrades per als dos espectacles, al preu de 3 euros, es podran adquirir de forma anticipada el 22 de setembre i 27 de setembre, respectivament, a la taquilla de l’Ateneu, de 6 a 8 de la tarda, o bé el mateix dia de les representacions 1 hora i mitja abans de cada una d’elles, si encara en queden ja que la venda d’entrades finalitzarà un cop exhaurides les localitats. Per a que tothom tingui l’oportunitat d’assistir al musical dedicat a la sarsuela, l’Ajuntament ha programat una altra representació per al dia 8 d’octubre, a les 7 de la tarda, a l’Ateneu.

La Setmana de la Gent Gran portarà altres activitats ja consolidades com són les jornades de portes obertes a les diferents residències per a la gent gran que hi ha al poble, les festes als centres cívics, els campionats de petanca, botifarra, escacs i dòmino o el concurs de truites, que enguany arriba a la cinquena edició. Tampoc faltarà una actuació musical a càrrec del tenor Jaume Fonollà, que tindrà com a escenari la sala Roser Carrau. L’especial Els nostres avis, de Vilassar Ràdio, ha canviat de data i es farà el divendres 30 de setembre dins el magazine “Parlant de tot”, que de 10 del matí a 1 de la tarda es farà en directe des de la plaça de l’Ajuntament. A la programació tampoc faltarà la missa o el dinar de germanor que posarà el punt i final a la celebració.

L’Ajuntament recorda que si alguna persona té problemes de mobilitat i vol assistir a algun acte, ho pot sol•licitar trucant a l’Escola Nàutica, al 93 754 05 00.

 

PROGRAMA D’ACTES:

Diumenge 25 de setembre
A les 6 de la tarda i a les 9.30 del vespre Representació de l’obra de teatre “Bola de neu”, de Carles Soldevila, a càrrec del taller de teatre per a gent gran.
Direcció: Joan Ramon
Lloc: Ateneu Vilassanès. Localitats limitades.
Preu entrada: 3 euros. Venda anticipada d’entrades el dia 22 de setembre, de 6 a 8 de la tarda a la taquilla de l’Ateneu i una hora i mitja abans de les representacions. Les entrades seran numerades. La venda d’entrades finalitzarà un cop exhaurides les localitats.

Dilluns 26 de setembre
11 del matí Festa a la residència Vida als Anys. Jornada de portes obertes i actuació musical. Lloc: Carrer Sant Pau, 17

5 de la tarda Festa al Centre Cívic del Passeig. Taller de manualitats a càrrec d’Helena Cayuela. Berenar ofert pel centre. Lloc: Centre Cívic del Passeig

Dimarts 27 de setembre
De 9 a 12 del matí Campionat de petanca. Lloc: plaça del Círcol

10 del matí Taller de manualitats, a càrrec d’Helena Cayuela. Lloc: PDC del Barato (pl. Carles Trias, 43)

De 10 a 12 del matí Jornada de portes obertes al Casal de Curació: jornada de portes obertes dels serveis d’hospital i centre de dia amb exposició de treballs realitzats pels usuaris. Lloc: Casal de Curació

Dimecres 28 de setembre
De 9 a 12 del matí Final del Campionat de petanca. Lloc: plaça del Círcol

5.30 de la tarda Festa al Centre Cívic Lluís Jover. Classe oberta de balls de country i demostració de patchwork. A continuació, pica-pica ofert pel centre. Lloc: Pl. Vicenç Martí.

Dijous 29 de setembre
10 del matí Classe oberta de Txi-Kung, a càrrec de Càndida Esteban. Lloc: Pl. de l’Era

4 de la tarda Campionat de botifarra, escacs i dòmino. Lloc: Centre Cívic del Passeig

4 de la tarda Festa a la Casa Pairal, jornada de portes obertes, concert i berenar. Lloc: Casa Pairal.

De 5.30 a 7.30 de la tarda Exposició i demostració de puntes de coixí, a càrrec de l’associació de puntaires del Passeig. Lloc: Centre Social Les Pinedes-La Xinesca (c. Santa Eulàlia, 142)

Divendres 30 de setembre
De les 10 del matí a 1 de la tarda Vilassar Ràdio farà el magazine “Parlant de tot”, en directe, des de la plaça de l’Ajuntament, que inclou el programa especial “Els nostres avis”.

12 del migdia V Concurs de truites
Lloc: plaça de l’Ajuntament
Bases del concurs:
– L’organització posarà a disposició de cada participant un fogonet, els ous i l’oli perquè es pugui elaborar la truita.
– Cadascú s’haurà de portar de casa la paella, els estris i els ingredients que hi posarà, que podran ser prèviament cuinats a  casa.
– Es disposarà de 20 minuts per a l’elaboració.
– El jurat estarà format per: l’àvia Remei (cuinera), Justo Ruiz (rècord Guinness de quantitat de truites de patata), Miquel Ferrer (restaurador Atlàntida 2).
– Hi haurà quatre premis, un dels quals a la truita més original:
– 1r premi: val de 200 € per comprar en botigues del poble.
– 2n premi: tour gastronòmic per menjar en quatre restaurants del poble: Atlàntida 2, can Pa amb Tomàquet, can Finestretes-la Llar del Cargol i El Petit Roure.
–  3r premi: val de 100€ per comprar en botigues del poble.
–  Premi a la truita més original: 1 menú per a quatre persones ofert pel Gran Chef (pl. Vicenç Martí, 1)
Abans de començar el concurs hi haurà una demostració en directe de l’elaboració de truites de patata a càrrec de Justo Ruiz. Al final de l’acte hi haurà degustació de les truites que han concursat i pinxos de truita de patata oferts per Justo Ruiz i l’Atlàntida 2.
Inscripcions: a l’Escola Nàutica fins al 29 de setembre, de les 10 del matí a la 1 de la tarda.

(Amb la col•laboració d’Atlàntida 2, can Pa amb Tomàquet, can Serrat, Gran Chef, forn de pa Bargalló, Vilassar Ràdio i Voluntaris Nou Vents).

A les 4 de la tarda Final del campionat de botifarra, escacs i dòmino. Lloc: Centre cívic del Passeig

A les 5 de la tarda Festa a la residència Front Blau: Jornada de portes obertes i berenar. Lloc: Torrent del Porxo, 12, davant del baixador de Renfe de Cabrera de Mar.

7 de la tarda Actuació musical a càrrec del tenor Jaume Fonollà. Interpretarà cançons populars catalanes i italianes. Lloc: Sala Roser Carrau-Espai Cultural Can Bisa. Entrada gratuïta.
Acte patrocinat per DiscapVicamar, amb el suport de “la Caixa”.

Dissabte 1 d’octubre
11 del matí Lliurament de premis dels campionats de botifarra, escacs, dòmino i petanca.
Lloc: Centre Cívic del Passeig

A les 6 de la tarda i 9.30 del vespre Representació de l’espectacle musical “Moments estel•lars de la sarsuela”, a càrrec del taller per a gent gran “Musical d’or”. Venda anticipada el dia 27 de setembre de 6 a 8 de la tarda a la taquilla de l’Ateneu i una hora i mitja abans de les representacions. Direcció: Rafael Pugibet.
*S’ha programat una altra representació del musical per al dia 8 d’octubre, a les 19 h, a l’Ateneu.
Lloc: Ateneu Vilassanès. Localitats limitades.
Preu entrada: 3 euros. Les entrades seran numerades. La venda d’entrades finalitzarà un cop exhaurides les localitats.

Diumenge 2 d’octubre
11 del matí Missa solemne amb la participació del Cor Parroquial.
Lloc: Església parroquial

2 de la tarda Dinar de germanor amb l’actuació del conjunt Boggie Woggie. Aforament limitat.
Lloc: Pista annexa del Pavelló d’Esports Municipal Paco Martín
Preu del tiquet: 13 €.
Venda de tiquets: Àrea de Serveis Personals (Escola Nàutica, Santa Eulàlia, 40, tel. 93 754 05 00; Centre Cívic Lluís Jover (Lluís Jover, 22, tel. 93 750 28 43); Centre Cívic del Passeig (Camí Ral, 19, tel. 93 759 02 38); Parròquia de Vilassar de Mar – despatx parroquial: dimarts i dijous de 6 de la tarda a 8 del vespre (c. Montserrat, 36, tel. 93 750 15 19).

 

 

Leave a Reply