Davant l’allau de crítiques, l’ATM rectifica i crea la T-Familiar

Davant la pluja de critiques, l’ATM ha rectificat in extremis i ha creat la targeta T Familiar. Serà un títol multipersonal, de 8 viatges, i costarà 10 euros. Ara bé, no començarà a vendre’s fins l’1 de març de 2020.

Diuen que rectificar és de savis. Fa uns dies l’Autoritat del Transport Metropolità presentava les noves tarifes per a l’any vinent. Va crear molt malestar, sobretot entre els famílies, ja que s’anunciava que la, fins ara coneguda com a T-10, el títol més usat, passava a ser unipersonal.

De manera imprevista, el conseller de Territori  i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i president de l’ATM, Damià Calvet, anunciava la T-Familiar pensat, diu, per a “unitats familiars de 4 membres”. No es començarà a vendre fins l’1 de març de 2020, serà de vuit viatges, costarà 10 euros per a una zona i tindrà una validesa de 30 dies des de que es compri. En el cas de Vilassar de Mar, dues zones, costarà 19 euros.

La T-16 gratuïta per primer cop

Aquesta, tot i que la més significativa, no és l’única rectificació de l’ATM. Calvet també ha anunciat que s’eliminarà el cost de 35 euros que val la T-16 destinada a joves de fins a 17 anys. Ara serà gratuïta i només s’hauran d’abonar els 35 euros en cas de pèrdua o segones expedicions.

Es mantenen la resta de tarifes

La resta de tarifes es mantenen.  A partir de l’1 de gener, recordem, la T-Casual substituirà la T-10. Serà més cara i unipersonal. Per a una zona valdrà 11,35 euros enlloc dels 10,20 actuals. La T-Mes també canvia i es passarà a dir T-Usual costant un 25% menys; rebaixa de la qual també se’n beneficia la T-Jove.

Tot i que l’1 de gener de 2020 entraran en vigor les noves tarifes, l’ATM permet que les actuals targetes seran vàlides fins el 29 de febrer de l’any vinent.

Notícies relacionades

Actualització sobre les incidències del temporal / Dijous 23 gener
R1: entre Vilassar de Mar i Barcelona només circula un tren per hora i sentit
Recomanacions per reclamar a les asseguradores pels danys provocats pel temporal Glòria
Catalunya Ràdio va emetre, aquest dimarts a la nit, l’especial informatiu sobre el temporal des dels nostres estudis