Daniel Ligorio tancarà el XIX Cicle de Concerts Rosa Sabater

  •  

Dissabte 24 de juliol a 2/4 de 9 del vespre a l’Ateneu Vilassanès de Vilassar de Mar, actuació de Daniel Ligorio. Nascut a Martorell, està considerat per la crítica i el públic com un dels joves pianistes de més projecció del panorama nacional. Ligorio ha realitzat concerts des dels 12 anys per Espanya, Itàlia, Irlanda, Alemanya, Anglaterra, Bèlgica, França, Bulgària i Albània tot participant als Festivals Internacionals de Granada, Perelada, Cadaqués, Torroella de Montgrí, San Sebastià i Santander com a solista o interpretant música de cambra amb el Quartet de Praga, el Quartet Pezze, o el Quartet Brodsky, entre d’altres. Ha actuat amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Simfònica de Ràdio Televisió Espanyola, Simfònica de Sevilla, Ciudad de Granada, Pablo Sarasate de Pamplona i l’Orquestra de Castella i Lleó.


Els seus premis com a pianista i component del LOM Piano Trio li han obert les portes a importants gires de concerts tant a Europa com a Amèrica, entre les quals destaquen el concurs nacional de Joventuts Musicals d’Espanya, el concurs Infanta Cristina, o el de la Fundació Yamaha, i a nivell internacional el “Kendall Taylor Beethoven Piano Prize”, entre d’altres. Aquesta actuació clourà la dinovena edició del cicle de concerts en homenatge a Rosa Sabater, organitzat per l’entitat Joventuts Musicals de Vilassar de Mar, amb el suport de l’Ajuntament.

Rosa Sabater i Parera, pianista i pedagoga, va néixer a Barcelona el 1929, en el si d’una família amb una gran tradició musical. El seu pare Josep Sabater i Sust (1882-1969) va ser professor de piano de l’Escola Municipal de Música de Barcelona i director de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, mentre la seva mare, Margarida Parera, fou una de les professores de cant de més prestigi de Barcelona. Rosa Sabater va estudiar piano amb F. Marshall i als tretze anys debutà al Palau de la Música de Barcelona amb l’Orquestra Ibèrica de Concerts sota la direcció d’Hugo Balzer.
Pianista dotada d’una extraordinària intuïció i sensibilitat musicals, va dur a terme una reconeguda carrera concertística a Europa i Amèrica. El seu repertori pianístic comprenia des del Pre-Classicisme fins al segle XX; tanmateix, es va especialitzar en l’obra dels nacionalistes hispànics, I. Albéniz, E. Granados, M. de Falla i en la de compositors més contemporanis com F. Mompou i X. Montsalvatge.
A partir de 1976 va desenvolupar una important activitat docent a Alemanya, Granada i Santiago de Compostela. El novembre de 1983 morí a l’aeroport de Barajas quan es dirigia a Colòmbia a oferir un concert. Sabater estiuejava a la casa que tenia al carrer del Carme de Vilassar de Mar.

Leave a Reply