•  

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, amb la col.laboració de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, ha organitzat la celebració del Correllengua a Vilassar de Mar. Els actes, que tindran lloc divendres 10 d’octubre a la Plaça del Círcol, s’iniciaran a les 9 del vespre amb la lectura del manifest del Correllengua, aquelarre a càrrec de Diables de Vilassar de Mar Mansuets de Foc i bastoners a càrrec de la colla local Picadits. A 2/4 de 10 de la nit, sopar popular amb botifarra amb mongetes, pa amb tomàquet, moscatell i fruits secs, i per acabar, a 2/4 d’11 de la nit, concert amb Ebri Knight i el punxa-disc Fotlifoc.

El Correllengua és una iniciativa a favor de la llengua i cultura catalana sorgida de la societat civil. És una proposta per la defensa i promoció de la llengua catalana, transversal, oberta, participativa i popular, que té com a objectius fomentar l’ús social de la llengua en tots els àmbits. Sorgeix l’any 1993 a l’illa de Mallorca, inspirada en la Korrika del País Basc. El 1995 es comença a fer a València i a partir del 1997 la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana agafa el compromís de portar-lo a la resta dels territoris de parla catalana.
El Correllengua es vertebra amb el pas de la flama, que és l’element simbòlic i cohesionador de tota aquesta iniciativa, per les diferents poblacions de Catalunya. Al seu pas es llegeix el Manifest del Correllengua, i es realitzen, en l’àmbit local, tota mena d’activitats de caire lúdic, festiu, pedagògic i reivindicatiu.

Leave a Reply