Cooperatives escolars: de les aules, al mercat setmanal

Punts de llibres, llibretes, reposaespelmes, imants, jocs… la pau i la tranquil·litat del mercat setmanal de Vilassar de Mar s’ha vist alterada, aquest dijous, per l’alegria i el xivarri dels alumnes de cinquè de primària de les escoles del Vaixell Burriac, l’Escola del Mar i la Presentació que han venut els productes que han elaborat durant tot l’any amb finalitats benèfics i en règim de cooperatives.

Durant tot el curs, els nois i noies han estat dissenyant els productes, elaborant-los, demanat permisos i organitzant-se per acabar, avui, venent-los. Tots els beneficis van destinats, insistim, a diferents ongs, que els mateixos alumnes han triat. Es tracta d’un projecte integrador de la Diputació de Barcelona.

I mestres i alumnes s’ho han passat d’allò més bé. Constituint les cooperatives, fent aportacions inicials de capital, definint presidents, secretaris i tresorers i posant-se de cara al públic per vendre les seves obres. Fins a una 15ena de productes s’han pogut triar i remenar en un mercat setmanal de Vilassar de Mar que, per un dia, ha rejovenit la imatge habitual.

Notícies relacionades

Resum del ple de dijous 15 de novembre
Aquest diumenge es renova el Consell d’Infants amb festa final a l’Ateneu Vilassanès
L’Espigó de Garbí comença de zero
La psicòloga Gemma Altell farà una xerrada sobre adolescència, oci nocturn i violències sexuals en el marc de l’Espai Família