Consells de seguretat per l’estiu

Si la setmana passada era el cap de la Policia Local qui ens donava consells de seguretat de cara a l’estiu, aquesta setmana ho han fet els Mossos d’Esquadra. Ahir dues agents de l’àrea de Premià de Mar van visitar el programa “La ràdio a la fresca” de Vilassar Ràdio i van parlar del dispositiu d’estiu que en l’argot policial anomenen dispositiu Gregal.

Les agents Sílvia i Esther van donar consells bàsics alertant sempre que a l’estiu, tot i ser època de relaxament, en matèria de seguretat no podem abaixar la guàrdia. Pel que fa a la platja, van recomanar no portar objectes de valor i si es va en cotxe no deixar-los dins del vehicle. A més van parlar d’un augment de robatoris en els cotxes d’estrangers, perquè estan de passada pel nostre país i porten diners i objctes de valor.

Un altre consell bàsic és vigilar les nostres pertinences sobretot en moments o situacions amb gran aglomeració de persones, com per exemple les festes majors dels nostre pobles i ciutats tan típiques de l’estiu.

Pel que fa al domicili, si marxem fora de vacances, la recomanació és no anunciar-ho per xarxes socials i deixar signes de vida, com tenir alguna persona de confiança que ens regui les plantes, o engegui algun llum de tant en tant.

Finalment, i de cara a viatges, recomanen vigilar quan ens aturem a les àrees de servei i assegurar-nos i verificar el que contractem, sobretot en quant a habitatges turístics, per evitar estafes.

Notícies relacionades

Dimarts 27 de febrer, ple de pressupostos
Dissabte, presentació de la temporada de Passions de Catalunya, de la qual forma part la Passió de Vilassar de Mar
Ara retrata’ls tu i guanya un bon premi
Tertúlia Jove: quan l’esport va més enllà del futbol