Comença el curs escolar a Vilassar de mar

  •  

2.094 alumnes d’infantil i primària, 720 de secundària i 232 de batxillerat han començat les classes als centres educatius de Vilassar de Mar. Des de la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vilassar de Mar el sentiment respecte aquest inici de curs és de satisfacció, tal i com ha manifestat la regidora Laura Martínez
Enguany les principals novetats són el trasllat del CEIP Els Alocs al parc del Congrés i la nova escola bressol municipal que ja va estrenar el centre la setmana passada.

 Respecte als Alocs, en el diari El Punt de dissabte hi ha unes declaracions de José Luis Matais, membre del secretariat comarcal del Maresme del sindicat USTEC-SETs en que diu que “S’ha fet a corre-cuita i les infraestructures estan mal planificades”. La regidora ha explicat que Els Alocs no tenen cap mancança:
El CEIP els Alocs compta amb 107 alumnes. A banda del canvi d’ubicació, enguany s’ha duplicat el nombre de mòduls que conformen el centre. Als tres que hi havia s’han afegit dos que ha posat la Generalitat i un altre que ha anat a càrrec de la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Les classes han començat amb una línia de P-3 (25 alumnes), dues de P-4 (45 alumnes), dues de P-5 (31 alumnes) i un grup mixt amb sis alumnes de primer i segon de primària.
Com a conseqüència del trasllat de l’escola al parc del Congrés s’ha reestructurat el pas de vehicles a la zona. El carrer de la Xinesca ha quedat tallat al trànsit a l’alçada del carrer Santa Marta. Amb l’objectiu de garantir el trànsit rodat a la zona, el carrer s’ha fet de sentit descendent des del carrer Maria Vidal fins al carrer del Congrés, permetent així l’accés dels veïns i canalitzant el trànsit rodat fins al centre escolar. D’altra banda, el carrer Santa Marta s’ha configurat d’única direcció en sentit Barcelona. El pas per a vianants també s’ha reordenat. Per garantir la seguretat dels alumnes, exclusivament durant l’horari escolar, el carrer de la Xinesca i les pistes esportives, que queden integrades dins el recinte escolar, queden tallades al pas de vianants. Fora de l’horari escolar queden lliures per a l’ús dels ciutadans. L’Ajuntament ha creat un camí alternatiu per al pas a peu en horari escolar vorejant les pistes esportives. 

Pel que fa a l’inici de curs dels més petits, els de l’escola bressol municipal, el 8 de setembre 197 alumnes van començar les classes. La novetat d’enguany és l’estrena del nou edifici a la zona de la Muralla, davant del camp municipal de futbol. Allà van iniciar el curs 131 alumnes. La resta, 66, ho van fer a l’equipament municipal del carrer Sant Joan.
Respecte a la planificació escolar de cara al futur, des de la regidoria es creu que no caldrà construir més centres escolars per absorbir els alumnes:

Pel que fa a l’inici de curs a nivell comarcal:
La comarca estrena avui vuit escoles noves. Premià de Mar, Santa Susanna, Pineda, Sant Iscle de Vallalta, Tordera, Canet de Mar, Sant Pol i Cabrils són els municipis que aquest any estrenen centre.
A Premià de Mar, comencen el curs en mòduls prefabricats i en dues classes de P-3, i una altra amb nens de P-4 i P-5. Es dóna la circumstància que a la segona ciutat del Maresme feia més de vint anys que no s’hi construïa un centre d’educació pública. A Cabrils s’estrena el Mas Maria. Després d’anys de reclamacions, arriba una escola que es troba al costat de L’Olivera. A Santa Susanna, s’estrena una escola en tota regla: el centre tindrà divuit professors que faran classe a 207 alumnes, amb una línia d’infantil i primària. La principal característica del nou CEIP Montagut és el seu disseny, que està pensat per tenir una funció didàctica per als alumnes. A Sant Pol, s’inaugura l’escola Sant Pau, que substitueix l’antic edifici que es va construir el 1974. A Sant Vicenç es comença el curs de secundària amb tres mòduls prefabricats que acolliran els dos grups de primer d’ESO.
A tot Catalunya aquest any s’han construït 65 centres i està previst que s’escolaritzin 1.180.460 alumnes.

Leave a Reply