Cessió del fons fotogràfic de llibre “L’Abans”

  •  

Aquest matí s’ha fet a l’Ajuntament de Vilassar de Mar l’acte de signatura del contracte de cessió del fons fotogràfic del llibre L’Abans. Recull gràfic de Vilassar de Mar 1852-1965. La signatura ha anat a càrrec de l’alcalde de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, i el representant de l’editorial Efadós SL, Jaume Campderrós.


El fons, que l’editorial Efadós cedeix a l’Ajuntament, consta d’un total de 3.551 imatges digitalitzades de Vilassar de Mar que són fruit d’un any i mig de feina per part de l’editorial per fer la recerca, escanejar, restaurar i documentar el conjunt d’imatges recopilades per elaborar el llibre en el qual només surt una part d’aquest fons. L’editorial cedeix a l’Ajuntament els drets de reproducció del fons fotogràfic al qual també podran accedir entitats, historiadors, investigadors i cronistes de la població sense ànim de lucre, en l’àmbit territorial de Vilassar de Mar. El fons quedarà dipositat a l’arxiu municipal. Totes les fotografies que s’utilitzin caldrà que tinguin l’autorització dels diferents propietaris o autors de les imatges. El fons és important ja que conté imatges inèdites interessants per documentar el passat de Vilassar de Mar des de mitjans del segle XIX fins a mitjans del segle XX.

Bona part d’aquest fons són fotografies de particulars que posen l’accent en l’aspecte humà: la gent, la manera de viure, les tradicions, les festes i també els paisatges, edificis i monuments antics, alguns del quals ja han desaparegut.

Leave a Reply