Centenars de persones surten al carrer en l’aturada del 3 d’octubre

Sense cap mena d’incident. Vilassar de Mar va viure, aquest dimarts passat 3 d’octubre, una jornada de protesta silenciosa i pacífica per mostrar el seu rebuig a les càrregues policials succeïdes el passat diumenge 1 d’octubre durant les votacions en el referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Comerços i establiments tancats en la seva gran majoria, talls a la NII i concentració multitudinària a la plaça de l’Ajuntament van ser els ingredients per un dia atípic.

Ahir, i responen a la crida d’aturada general, la nostra població presentava un aspecte semblant a un diumenge a la tarda pel que fa a l’obertura d’establiments. El seguiment de l’aturada va ser pràcticament total al nostre municipi, si bé cal mencionar que aquells comerços o locals que van apostar per treballar o ho van fer amb total normalitat, o ho van fer a mig gas.

En un dimarts en el qual no hi havia escoles, els centres educatius de Vilassar de Mar es van sumar a la protesta, una munió de nens i pares van inundar els carrers del nostre municipi. Sobre les 11 del matí, i en un to pacífic i festiu, es va procedir al tall de la N-II, davant de la plaça de l’Ajuntament.

El plat fort va arribar a les sis de la tarda quan, en una plaça de l’Ajuntament plena com un ou, es va fer la concentració de repulsa per la violència policial del passat 1 d’octubre. Una urna va presidir la trobada i es va convertir en encara més protagonista quan es va convidar els assistents a omplir-la de desitjos. Les intervencions dels Strèpits i de l’AVAL van aportar un plus festiu a una jornada tranquil.la.

L’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, va fer un discurs molt dur de rebuig de la violència, va fer una crida a seguir les mobilitzacions en un to pacífic i va lamentar l’actuació de la premsa espanyola que, segons ell, desvirtua la realitat que vivim a casa nostra. Damià del Clot, que al matí havia assistit als actes de suport a l’alcalde de Dosrius ferit per la Guàrdia Civil diumenge passat, va cedir la paraula a la regidora i segona tinent d’alcalde Montse Gual, que va voler destacar el civisme i el tarannà tolerant de Vilassar de Mar en particular i de Catalunya en general.

El moment més emotiu va ser veure la plaça plena en silenci i amb les mans alçades cantant la peça “Imagine” de John Lennon. “Els Segadors”, himne nacional català i “L’Estaca”, cançó protesta de Lluís Llach, van ser el preludi d’un nou tall de carretera un cop més, sense incidents.L’Ajuntament de Vilassar de Mar va operar aquest dimarts en serveis mínims i Vilassar Ràdio, l’emissora municipal, va emetre tot el dia fil musical en repulsa a la violència.

(Text: Joan Escofet)

Notícies relacionades

Sons de la Festa Major 2019
Actes de la Festa Major de 2019
Damià del Clot et desitja una molt bona Festa major
Repassa’t els consells per a una revetlla segura