“La rosa solidària de Sant Jordi”

  •  

La Casa dels Xuklis, espai d’acollida per a les famílies amb fills que pateixen càncer, serà una realitat el proper juliol. La Fundació Privada de Nenes i Nens amb Càncer promou enguany la campanya “La rosa solidària de Sant Jordi”, de la qual el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, ubicat a Vilassar de Mar, serà difusor.

Al voltant d’un 25% dels nens i dels adolescents diagnosticats de càncer a l’Estat espanyol vénen a rebre tractament a Barcelona i  més del 40% de les famílies que hi arriben de fora no tenen on quedar-se quan els infants han d’estar ingressats o han de rebre tractament a l’hospital de dia. Avui, un 75% dels diagnosticats sobreviuen a la malaltia. Està àmpliament demostrat que un entorn familiar positiu és fonamental perquè es curin. Amb aquesta idea va néixer el 2006 el projecte La Casa dels Xuklis, que serà una realitat el proper juliol, quan està previst que s’acabin les obres, dins el recinte de les Llars Mundet, en uns terrenys cedits per la Diputació de Barcelona. La Casa dels Xuklis és una iniciativa de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya.
Situada molt a prop de l’hospital de la Vall d’Hebron i dels hospitals de referència de Barcelona, La Casa dels Xuklis atendrà l’estada, les necessitats i els serveis dels nens i nenes i de les seves famílies perquè es puguin sentir com a casa seva. Construït amb criteris ecològics i de sostenibilitat, l’edifici ocupa 2.000 m2 i disposarà de 25 apartaments equipats de 30 m2. L’estructura interna, de marcat caràcter domèstic, combina espais comuns i privats per a la intimitat de les famílies, amb la finalitat d’ajudar-les al benestar i a la qualitat de vida, tot reduint l’estrès que genera aquesta situació.

Ara més que mai, la fundació demana l’ajut de tots els qui vulguin contribuir a la causa i engega la campanya de roses solidàries de Sant Jordi, que consisteix a demanar als ciutadans que comprin roses que hi afegeixin mig euro més a canvi d’un adhesiu de La Casa dels Xuklis, que indica que s’ha col•laborat en el projecte.
El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya posa a la venda els adhesius de La Casa dels Xuklis per a totes les floristes que en vulguin oferir als seus clients per Sant Jordi. D’aquesta manera, des de les roses més sofisticades fins a les més formals poden ser solidàries, costin el que costin. Es poden demanar al Mercat a partir del proper dilluns 15 de març al mateix preu.

Leave a Reply