Can Bisa acull la mostra d’escultures “Calada a la roca llarga” de l’artista Emili Armengol

  •  

DÍPTIC EMILI ARMENGOL.aiCan Bisa acull de l’11 de maig al 15 de juny la mostra d’escultures “Calada a la roca llarga” d’Emili Armengol. Nascut a Barcelona el 1943, és un artista consagrat amb una dilatada trajectòria que es pot resseguir en les nombroses exposicions individuals i col·lectives que ha realitzat al nostre país i també a França, Itàlia, Estats Units, Alemanya, Rússia, Dinamarca, Corea del Sud, Japó, Bèlgica… i en l’obra pública exposada a Catalunya, València, les Illes Balears, Corea del Sud, Suïssa, Andorra i França. En són testimoni de la qualitat de la seva obra els premis que ha acumulat en el decurs de la seva vida, el darrer dels quals, el 2007, Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres de la República Francesa

Armengol és de Can Xinàgues, una branca de ca la Duana. Tota la seva família materna és de Vilassar de Mar i ha estat vinculada amb la mar. Alguns d’ells eren pilots de marina, feien la ruta d’Amèrica i van sortir de l’escola de Can Monjo. Amb el seu pare, a l’estiu, sortien cada dia a la mar amb l’Eulàlia, un llaüt de 22 pams fet per en Pepitu Almera en el desaparegut “Astillero”.

Calàven xarxes, nanses i palangres a les “senyes” que el vell Largo li havia donat al seu pare: ca l’Amat per la segona xemeneia i la Conreria per la foradada, o el Matagalls per Burriac.

Amb aquesta exposició “Calada a la Roca Llarga” d’escultures de peixos en bronze, l’artista vol retre homenatge a tots aquells pescadors que va conèixer.

La inauguració és diumenge 11 de maig a les 12 del migdia.