Campanya “Disfruita-la 2009”

disfruitaEls alumnes de l’Escola del Mar, prop de 500, han gaudit aquest matí de la fruita amb la campanya “Disfruita-la 2009” organitzada per la Unió de Pagesos, subvencionada per la Diputació de Barcelona, una iniciativa demanada des de la pròpia escola que ha comptat amb el suport de la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. L’objectiu: conscienciar sobre la importància d’una alimentació sana per gaudir d’una vida saludable i la necessitat de menjar diàriament, i de forma variada, fruita i verdura.

Els alumnes de l’Escola del Mar han gaudit de la fruita de diferents formes. Els més petits amb un espectacle d’animació que explicava les qualitats i beneficis que aporta la fruita i a continuació, amb una carmanyola plena de fruita que han menjat mentre ballaven el ball del “disfruita”. Els més grans ho han fet amb tastos guiats i una sessió teòrica per aprendre a valorar els productes amb criteris de qualitat alimentària i a conèixer les diferents espècies i varietats de fruita conreades a les comarques catalanes.

Segons la Sociedad Española de Nutrición Comunitaria, diversos estudis recents apunten a un descens del consum de fruita. Un 43% dels adults i un 57% dels joves no consumeixen les dues racions de fruita recomanades per l’OMS.

Leave a Reply