Benja Estácio segueix fent “Kilómetros”

  •  

Kilómetros a la boloñesa“. Aquest és el particular i peculiar títol del llibre de Benja Estácio, músic, compositor, i escriptor que va visitar el “Parlant de tot” aquesta setmana per fer un repàs a la seva trajectòria professional i parlar-nos àmpliament del seu llibre, que explica l’experiència d’un viatge que va fer amb la Sílvia, la seva parella, des de Cabrils, on viu actualment, fins a La Toscana, passant per la glamurosa Costa Azul.

Un regal del seu fill, una agenda, el va portar a escriure experiències musicals, però quan van planejar el viatge va veure que seria un bon moment per escriure les seves experiències en aquella llibreta. Un relat dividit en 13 capítols i narrat en primera persona i tocs d’humor molt subtils. Els que coneixen a l’autor asseguren que mentre el llegeixen sembla que escoltin la seva veu.

Em va portar set mesos convertir els apunts en el llibre, no va ser senzill. Benja Estácio, escriptor

A bord d’un Fiat Panda i durant quinze dies hi va haver temps per tot, escoltar Serrat, visitar hotels i restaurants varis i anècdotes que queden reflectides en aquesta publicació que no deixa indiferent.

Amb una densa trajectòria a l’esquena, compositor de més de 400 cançons que han interpretat Manu Tenorio, David Bisbal, Nuria Fergó, Los Amaya, Mónica Green, Iva Zanicchi, Chiquetete, entre molts altres. En publicitat la seva creació més important ha estat sens dubte la banda sonora de l’anunci de “Tinto de verano Don Simón” i en cine el film protagonitzat per Pablo Carbonell, Anabel Alonso, Silvia Marsó y María Isabel, “Ángeles S. A.”, també ha editat 8 treballs discogràfics.

També és creador d’una les sardanes de l’any 2016 “De Cabrils a Borgonyà“, interpretada a la plaça de la Catedral de Barcelona el 15 de maig per la Cobla Bellpuig, i enregistrada per la Cobla Sant Jordi.

Estácio que assegura que no vol, ni pot parar, està pensant constantment en projectes. Pel futur té reservat algun llibre i més composicions, i evidentment seguir lligat professionalment a Catalunya Ràdio des d’on fa 28 anys que n’és muntador musical.

Podeu escoltar l’entrevista sencera clicant aquí.