Babord escull quatre projectes per a la primera acció de “Retorn social”

El passat 21 d’abril a la tarda al Casal Popular Atzari es va fer l’acte de presentació i resolució de la primera acció de “Retorn social” de Babord. A l’acció es van presentar set projectes d’àmbits molt variats (casals d’estiu, escoltisme, associacionisme, música, suport a malalts, tallers…) per un valor total de 5.917 €. Es va fer una tria inicial de cinc projectes per valor de 3.917 €, dels quals quatre van assistir a l’acte. Un dels col•lectius es va retirar degut que no sabia si podria tirar el projecte endavant, i van decidir deixar-ho per a una propera convocatòria. L’acte va consistir en una breu presentació de “Retorn social”, a càrrec de les regidores de Babord,  i dels quatre projectes escollits que es tiraran cap endavant, per part de cadascuna de les entitats participants.

Els quatre projectes seleccionats van ser:

1. Port Aventura de la Vida: Taller Terapèutic Grupal per a Persones amb Càncer presentat per Oncolliga (407€). La proposta principal era realitzar una sortida a Port Aventura per a fer el tancament del Taller Terapèutic Grupal per a persones amb càncer, que es realitza setmanalment, durant tot el curs escolar i aprofitar per treballar aspectes de relacions externes al col.lectiu, superar les pors i altres que en el si del grup són més difícils de treballar.

2. Més opcions per als infants presentat per l’ Agrupament Escolta Atzavara (1.000€). La col•laboració anirà destinada a millorar la qualitat de les activitats de l’agrupament, i també a oferir opcions als infants que es veuen limitats per la seva situació econòmica, potenciant el sistema de beques.

3. AnivAtzari presentat pel Casal Popular Atzari (800€). Aquest any, el Casal fa 5 anys i es fa una jornada de celebració, la qual es vol consolidar com a jornada lúdica, cultural i col•lectiva per tot el poble. A més, es volen recaptar fons per poder realitzar millores a l’espai i augmentar el nombre d’activitats que s’hi realitzen.

4. Volem una rotllana més gran presentat per l’ Agrupament Escolta Intayllú (1.000€). La col•laboració es destinarà a fer més viables els següents objectius: impedir que marxi gent per temes econòmic mitjançant un sistema de beques funcional i donar una estabilitat econòmica a l’agrupament; augmentar el nombre de participants mitjançant jornades a l’espai públic i difusió a les escoles.

 

Després, va haver-hi tres taules simultànies per tractar sobre aquestes qüestions:

1. A la primera, es va treballar el consens entre les entitats pel que fa al repartiment d’aquesta acció. Finalment, com que el cost total dels quatre projectes era de 3.217€, import molt ajustat als 3.000€ que havia decidit destinar Babord, es va decidir no reduir cap col•laboració, aportant aquests 217€ de forma extraordinària.

 
2. En una altra taula, es va parlar de possibles col·laboracions entre les entitats participants. Van sortir diversos projectes, com que els caus assistissin a alguna xerrada d’Oncolliga per familiaritzar-se amb el projecte, i poder-se ajudar mútuament (activitat d’aprenentatge i servei), o que l’Atzari facilités l’espai per fer xerrades i kafetes als agrupaments escolta, però sobretot a Oncolliga, entitat amb la qual no hi havia relació prèvia. També, es va parlar que, tant Atzavara com Intayllú, podien unir-se per fer una campanya d’expansió conjunta, per tal d’arribar a tots els infants.

 

3. Per últim, un dels grups va valorar els punts forts i febles de l’acció “Retorn social” i va fer propostes de millora. En aquest sentit, es va valorar molt positivament la convocatòria, que fos obert tant a entitats com a col•lectius i la forma de repartiment econòmic (que fos mitjançant un consens entre les entitats); i com a elements a millorar, que s’havia d’aconseguir augmentar tant la participació (quantitat) com la diversitat de les entitats i col•lectius que es presentaven. Com a proposta de millora, es va comentar que, per a les properes accions de “Retorn social”, es podia facilitar un guió a les entitats per fer la presentació del projecte, per facilitar tant la presentació com la valoració d’aquests.

Notícies relacionades

Laura Martínez Portell, escollida cap de llista de Junts per Vilassar per a les eleccions municipals
Trap i reggaeton: lletres masclistes; però ritmes ballables
Leslie deixa ratxes de vent de 58 quilòmetres per hora a Vilassar de Mar
Ja pots comprar les entrades per al concert de Música de Cambra del diumenge 21-O