Avui fa 5 anys que va aturar-se el primer tren a l’estació de Cabrera-Vilassar de Mar

  •  

cartell_baixadorcabrera.JPGL’exportaveu de la Coordinadora de l’Associació de Veïns Baix Maresme Pro-Apertura Estacions Jesús Sáez Martínez, ha fet avui a Vilassar Ràdio un balanç positiu del funcionament de l’estació de tren de Cabrera de Mar- Vilassar de Mar, ubicada davant del veïnat del Plà de l’Avellà, però ha assenyalat una sèrie de mancances que queden per resoldre, i que queden recollides a l’article que va escriure recentment al setmanari vilassarenc “La Clau”. Sáez ha demanat als ajuntaments de Cabrera de Mar i Vilassar de Mar que no abaixin la guàrdia i reclamin a Renfe que compleixi tots els compromisos que va adquirir amb els governs de les dues poblacions.

A l’article a “La Clau”, Sáez recorda que el primer tren va aturar-se a Cabrera de Mar el 22 d’abril de 2003, 152 anys després de la inauguració del primer ferrocarril que va funcionar a la Península Ibèrica. Sáez, “sense disposar d’una estadística rigurosa”, xifra en 1.500 els usuaris diaris de l’estació, per la qual passen 221 trens cada dia, dels quals s’aturen a l’estació 156.

saez.jpgSáez recorda, tal com va explicar en el seu llibre “Estación Renfe. Crónica de una reivindicación social”, editat per l’Associació de Veïns del Plà de l’Avellà, que Renfe no volia inicialment construir aquesta estació, ha acusat la companyia de “desídia” i ha afegit que cinc anys després de la seva inauguració encara no s’ha retirat el cartell informant sobre el “projecte constructiu de l’estació”.

Sáez creu que Renfe està incomplint alguns dels compromisos que va adquirir el 2003 amb els aleshores alcaldes de Vilassar de Mar i Cabrera de Mar, Pere Almera (PSC) i Carles Rocabert (ERC) , respectivament, pel que fa a la freqüència de les aturades dels trens a l’estació (encara hi ha 65 trens que no s’aturen i ja no hi ha connexió directa amb l’aeroport). Segons Sáez, l’estació necessita algunes millores com ara la instal.lació de marquesines. L’ascensor -ha explicat- ha patit nombroses avaries des de la seva posada en funcionament.

Leave a Reply