Art, educació i recuperació de procediments artesans al Museu Monjo

  •  

La iniciativa Art+Social+Tèxtil, proposta altruista de recerca i divulgació en Art i Educació, torna al Museu Monjo després de la seva primera edició en el 2016. L’espai expositiu acollirà, del 6 al 13 de juny, una exposició–instal·lació de projectes de creació col·lectius desenvolupats per artistes emergents a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, amb el nexe comú de la recuperació de procediments vinculats a diferents oficis artesans i d’una metodologia de formació entre iguals. L’exposició es podrà visitar de dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 17 a 20 h, el dissabte d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i el diumenge d’11 a 14 h.

A més de gaudir de l’exposició, també es podrà participar en tallers oberts al públic. Per inscriure’s, es pot trucar al tl. 937593639 o enviar un mail al c/e: aliersm@vilassardemar.cat. (Els tallers de dimecres i dijous al matí ja estan complets amb l’alumnat del Vaixell Burriac).

Programació de tallers:

Dimecres 7 de juny
De 10 a 13 h i de 17 a 20 h Taller-obra Trenant la mar. Aprenem a partir d’un mostrari de diferents tipus de trenats de la cistelleria marina tradicional per construir formes escultòriques i ens endinsem en el seu dibuix amb tintes i paper artesanals. A càrrec d’Ona Joana Trepat Rubirola i Aitor Climent Barba.

 

Dijous 8 de juny
De 10 a 13 h Taller-obra: Fem música. Construcció d’instruments amb materials reutilitzats. Construïm objectes sonors a partir d’elements de rebuig, dibuixem els sons que ens imaginem que emeten per fer les nostres partitures i fem una representació musical en grup. A càrrec de Cora Vergara Orriols.

 

Divendres 9 de juny
De 17 a 20 h Taller-obra: A propòsit de Munari. Recollim retalls de paper, tela i cordills i aprenem a crear un llibre enquadernat sense paraules basant-nos en els antillibres de Bruno Munari. A càrrec de Joan Miquel Porquer Rigo i Eulàlia Grau Costa.

 

Dissabte 10 de juny
D’11 a 14 h Taller-obra: Madejas. A partir de diferents procediments escultòrics que l’artista utilitza en la producció de les seves obres, establim pautes de confecció per generar petites obres transportables (peces de butxaca de cos, de motxilla, per penjar). A càrrec d’Irene Cases Rodrigo.De 17 a 19 h Trobada amb les artistes Glòria Domínguez Barceló (Cintes de colors) i Ascen García García, que parlaran de les seves respectives obres i formes de fer i construir.

 

Diumenge 11 de juny
D’11 a 12 h Conferència de l’artista Àlvar Calvet, que ens conduirà a través dels seus projectes d’art tèxtil i públic dels darrers anys i ens parlarà de la seva obra en exposició.

 

 

Art+Social+Tèxtil’17. Extension(e)s en el territori(o) combina jornades de recerca i divulgació artística i exposicions simultànies durant els mesos de maig, juny i juliol en diverses localitzacions del territori català. Més informació a http://www.artsocialtextil.com.

  • 3
    Shares