Arriben els primers actes de la Rierada, el Navegacompuguis i la Gran Gimcana

La Rierada es començarà a viure a partir d’aquest dissabte 17 de juny amb tres activitats prèvies a la Festa Major. Es tracta del “El Navegacompuguis” i “La Gran Gimcana” , i un sopar amb concert a la plaça de l’Ajuntament. La Rierada és un projecte que neix fa dos anys amb la unió dels joves de la Festa’l Burro i l’Assemblea de Festes Reivindicatives. La idea principal va ser la d’implicar a tots els vilassarencs i les vilassarenques a construir una festa més viva i més participativa, pensada per a totes les edats. La idea de La Rierada gira al voltant de tres sectors, que es converteixen en tres equips vestits de diferents colors: el blau (Pescadors Contrabandistes), el taronja (Mestres d’Aixa) i el verd (Gent Pagesa). Aquesta ambientació està inspirada en els oficis antics de Vilassar de Mar com a fil conductor. Així doncs, s’ha aconseguit que amb La Rierada es visqui una germanor i una implicació del veïnat organitzat, visible en la decoració dels carrers i en la gran participació en les activitats.

 

 
Pel que fa al “Navegacompuguis”, des de l’organització de la Rierada s’anima als assistents a construir la seva pròpia andròmina i a “navegar com puguis”. Es tracta d’un acte que pretén generar sinèrgies i complicitats dins el marc de La Rierada, amb un dels elements característics del nostre poble com a teló de fons: el mar. Es tracta d’una travessa d’andròmines flotants. Es realitzarà a la Platja del Palomares. A les 11 del matí es faran les inscripcions i a les 12 inici de la travessia, amb cent metres de recorregut.

En relació a la “Gran Gimcana”, està adreçada a grans i petits, de gran recorregut per a tot el poble, on es podrà gaudir en equip i per sectors de diferents proves que ajudaran a la puntuació final de La Rierada d’aquest any. Una activitat lúdica i col·lectiva on la sana rivalitat entre els sectors podrà agafar el seu punt àlgid. Es realitzarà a les 5 de la tarda.

 

Més tard, a la plaça de l’Ajuntament, a 2/4 de 8 del vespre, swing, a 2/4 de 10 de la nit sopar popular, a les 10 glosa i les 11 de la nit, concert amb Trast i PDorretas.

 

També dissabte es donarà el tret de sortida a la decoració dels carrers, places i balcons. Una competició que cada vegada va agafant més força i que serà puntuada per part del jurat popular el cap de setmana de Festa Major.

 

Les samarretes amb la imatge de la Rierada són a la venda als següents establiments: Montse Planas, La Copisteria, Detalls, Cotó Fluix, Calçats Moltó, L’Illa de Paper. El mateix dissabte 17 de juny hi haurà un punt de venda de samarretes a la plaça de l’Ajuntament.

Notícies relacionades

Dimarts 27 de febrer, ple de pressupostos
Dissabte, presentació de la temporada de Passions de Catalunya, de la qual forma part la Passió de Vilassar de Mar
Ara retrata’ls tu i guanya un bon premi
Tertúlia Jove: quan l’esport va més enllà del futbol