Aquesta setmana s’obre el cicle de conferències “Mar i Ultramar”

  •  

Per iniciativa de Bricbarca, la Universitat Ramon Llull, Facultat de Nàutica de Barcelona, i amb la col.laboració de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, el Museu Municipal de Vilassar de Mar i el Consell Comarcal del Maresme,  arriba un any més el cicle de conferències “Mar i Ultramar”, emmarcat dins la Universitat d’Estiu Ramon Llull, que arriba a la tretzena edició. L’edició d’enguany es dedica al món de la pesca.  Les activitats tindran lloc durant el mes de juliol al Museu Municipal de Vilassar de Mar (Museu Monjo i Museu de la Marina) , a la Facultat de Nàutica de Barcelona, al port de Mataró i a l’edifici Calisay d’Arenys de Mar.

El cicle d’aquest any s’obre a la Facultat de Nàutica de Barcelona dimecres 1 de juliol a les 6 de la tarda amb la conferència “La pesca, una activitat plena d’enginy, mestratge i tradició” a càrrec del professor Laureà Carbonell, doctor en ciències de mar i capità de la Marina Mercant, llicenciat en història general per la Universitat de Barcelona, doctor en història medieval per la Universitat de Barcelona i professor titular de la Facultat de Nàutica.
Dijous 2 de juliol al Museu Municipal de Vilassar de Mar-Museu Monjo de 2/4 de 8 de la tarda a 9 del vespre Francesc Lleal, capità de la Marina Mercant, doctor en geografia,  llicenciat en història contemporània i professor titular a la Facultat de Nàutica de Barcelona parlarà sobre “Bacallà d’Islàndia, Groenlàndia i Terranova, la gran pesca d’altura”.

Dijous 9 de juliol de 2/4 de 8 de la tarda a 9 del vespre al Port de Mataró l’ecòleg i professor de la Universitat de Barcelona Jordi Flos tractarà sobre “L’home en el mar”.

Dijous 16 de juliol Sergi Moyano, llicenciat en nàutica i transport marítim per la Universitat Politècnica de Catalunya, inspector de pesca a la Direcció General de Pesca i Acció Marítima de la Generalitat de Catalunya, pronunciarà una conferència sobre “Arts de pesca a la Mediterrània”, a l’edifici Calisay d’Arenys de Mar, de 2/4 de 8 de la tarda a 9 del vespre. 
Dijous  23 de juliol de 2/4 de 8 de la tarda a 9 del vespre al Museu Municipal de Vilassar de Mar-Museu Monjo Agustí Martín Mallofré, doctor en Marina Civil, capità de la Marina Mercant, professor de la Facultat de Nàutica i membre de “Bricbarca”, tractarà sobre “Tipologia de les embarcacions de pesca”.

Dijous 30 de juliol de 2/4 de 8 de la tarda a 9 del vespre, al Museu Municipal de Vilassar de Mar-Museu de la Marina, taula rodona dels pescadors sobre ”La pesca, un futur incert”.

Leave a Reply