Aquest novembre la Biblioteca Municipal Ernest Lluch celebra 8 anys

Al llarg d’aquests 8 anys, la Biblioteca Municipal Ernest Lluch de Vilassar de Mar s’ha convertit en un equipament carregat d’històries, d’aprenentatge i de vincle entre les persones que gaudeixen de tots els serveis i recursos que ofereix. La Biblioteca en números es pot resumir en 250 persones al dia que la visiten presencialment i més de 4.000 virtualment al llarg de l’any; 7 clubs de lectura per a tot tipus de públic; 13 grups de conversa; més de 40 activitats infantils i famíliars anualment; quasi 80 visites de grups d’escolars per any; gairebé 60.000 préstecs anuals, 460 dels quals són d’e-books, i un pla de lectura implantat al 100% de la població escolaritzada a Vilassar de Mar de P3 a 2n de la ESO, que apropa la lectura d’una manera amable.

 

“És gràcies al suport de l’administració i de les persones que dia a dia ens visiten que aquests números són una realitat”, explica la seva directora, Laia Ventura. “La Biblioteca s’ha convertit en un punt de trobada i de vincle amb les persones voluntàries -que ens han ajudat a fer més gran la feina que fem-, amb els lectors i lectores dels clubs de lectura, amb les famílies dels laboratoris de lectura i amb les persones que aprofiten tots els serveis i recursos que oferim”, afegeix.

 

 

L’equip que forma part de la Biblioteca ha preparat quatre actes d’aniversari per celebrar-ho. El primer, el 24 de novembre (18 h) amb un club de lectura de còmic i novel•la gràfica titulat “Llegir entre vinyetes”, adreçat a públic a partir dels 16 anys. El segon, el dia 25 (19.30 h) amb el nom Llibràlegs, diàlegs teatrals amb els llibres com a rerefons. El 29 de novembre, la BiblioLab La ciutat imaginada, adreçat a famílies amb nadons d’1 a 3 anys, i el 30 de novembre (19.30 h), una sessió oberta del club de lectura amb la trobada amb Dolors Miquel, poeta autora de Missa pagesa.

Notícies relacionades

Arriba un any més el festival “Vilassar de Mar amb la Marató de TV3”
La cantant vilassarenca Judit Neddermann participa al disc solidari de la Marató de TV3
Diumenge, acte de celebració del centenari de “Els Pastorets” de Vilassar de Mar
Vilassar de Mar es bolca un any més en la Marató de TV3