Aquest dissabte, festa de celebració dels 30 anys de Vilassar Ràdio

  •  

Aquest dissabte 10 de juliol Vilassar Ràdio, l’emissora municipal de Vilassar de Mar, celebrarà amb una festa oberta a tothom els 30 anys d’història a les ones que es van complir durant la Festa Major que acabem de deixar enrere.

Els actes començaran a les 7 de la tarda amb una cercavila des de la plaça Picasso fins al CEIP Pérez Sala, escenari de la celebració. A la cercavila hi participaran la gegantona, els nans, els diables i els grallers de Vilassar de Mar. A continuació, hi haurà una actuació musical a càrrec del grup infantil “Articulat” i una botifarrada a un preu de 3 euros, els beneficis de la qual es destinaran a l’associació Amics dels Animals.

Vilassar Ràdio va néixer el 1980 coincidint amb la Festa Major de Sant Joan gràcies a un col·lectiu de persones que van decidir apostar per la comunicació de proximitat i que van començar a escriure la història de la ràdio des de l’últim pis de l’Ateneu Vilassanès. Amb el pas dels anys, l’evolució legal al voltant de les emissores locals va provocar el canvi cap a la municipalització i es va vincular el projecte de ràdio a l’Ajuntament. La municipalització va comportar nous estudis, millors condicions tècniques i a la llarga la professionalització de la plantilla amb quatre treballadors. El 9 de novembre de 1985 es van inaugurar els nous estudis de l’emissora al carrer Sant Pau, 22. Des d’aleshores, Vilassar Ràdio ha passat per diferents etapes, amb una programació que ha anat augmentant les emissions fins cobrir les 24 hores amb producció pròpia i amb un dial que ha anat variant fins la concessió de llicència definitiva amb el 98.1 de la freqüència modulada.

En els darrers tres anys la Regidoria de Comunicació ha fet un seguit de millores a l’emissora relacionades amb les noves tecnologies que han donat com a resultat que la ràdio es pugui escoltar per Internet i disposi del seu propi web http://rvdm.tvrmanager.com. També s’han fet altres millores en el terreny de les infraestructures com ara la instal•lació d’una nova antena. Fruit d’aquestes reformes per adequar les instal•lacions de la ràdio la Generalitat, al mes de març, va concedir la llicència definitiva a l’emissora, convertint-la en una de les poques emissores municipals plenament legalitzades. Aquest any també és previst que s’inauguri la nova seu, a la planta baixa del mateix edifici d’on ara es troba ubicada, en unes noves instal•lacions que milloraran les condicions actuals tant en accessibilitat com en la tasca que duen a terme els treballadors, que comptaran amb nous equips tècnics i informàtics, a més de nou mobiliari.
Pel que fa a l’audiència, les dades de la segona onada del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura situen Vilassar Ràdio com la quarta emissora municipal més escoltada de la comarca.

Leave a Reply