Ampliada l’alerta meteorològica per vent fort

  •  

El vent posa en alerta gran part de Catalunya. Per primera vegada, el Departament d’Interior de la Generalitat ha activat la fase d’alerta del pla de Protecció Civil pel temporal de vent, que porta ratxes que poden arribar, en alguns punts de Catalunya, als 160 quilòmetres per hora. A Vilassar de Mar, la policia local i la brigada municipal han realitzat, fins a quarts d’1 de la tarda, una cinquantena aproximada de sortides per diferents punts de la nostra població on el fort vent ha provocat la caiguda de branques, arbres i cablejat elèctric. Meteomar, el servei de meteorologia del Consell Comarcal, ha informat que el Maresme es troba en alerta per vents que poden assolir una velocitat d’entre 100 i 120 km/h al sud i  centre del Maresme i entre els 90 i els 100 km/hora al nord de la comarca. Aquesta alerta és vàlida fins les 24h d’avui.

Protecció Civil ja està en alerta, i també s’han activat en fase de preavís els plans Infocat i Inuncat. Interior demana als ciutadans que extremin les precaucions i apliquin el sentit comú. Es recomana vigilar el mobiliari urbà, com per exemple les bastides, recollir els tendals dels balcons, no deixar objectes a les terrasses o tancar les portes i finestres de les cases.

El Centre d’Emergències de Catalunya ha comunicat la situació d’alerta als ajuntaments i recomana prudència a l’hora de conduir, especialment els vehicles de grans dimensions i de dues rodes. El fort vent també implica un increment del risc d’allaus al Pirineu i afecta el mar

Leave a Reply