•  

El Servei Meteorològic de Catalunya ha alertat de l’arribada d’una massa d’aire càlid procedent del sud que farà pujar les temperatures arreu de Catalunya i en alguns punts es podran fregar els 40 graus. Avui l’augment tèrmic es notarà especialment a les comarques interiors, metre que demà podria pujar més la temperatura al litoral i prelitoral.

A causa d’aquesta situació, el Servei Meteorològic ha emès un avís  de nivell 1 de temperatura màxima extrema. En funció de les previsions, i en cas que es consideri que el llindar es pugui seguir superant els dies següents, l’avís passaria a ser de nivell 2 per onada de calor.

Tancar les persianes de les finestres durant les hores de sol i obrir-les a la nit, evitar el sol directe al carrer, utilitzar roba lleugera i de colors clars, no fer exercici físic a les hores de més sol, portar aigua i beure sovint, són alguns dels consells que poden evitar un cop de calor.

Encara que qualsevol persona pot acusar els efectes de la calor excessiva, n’hi ha algunes que són més vulnerables com ara els majors de 75 anys i els menors de 6 anys, els obesos, diabètics, hipertensos, les persones amb afectacions cardíaques  i respiratòries, així com les que tenen algun tipus de discapacitat.

Leave a Reply