Aleix Viu, el pilot vilassarenc, visita la ràdio

  •  

aleix-viu-cotoli-1Aquesta setmana ens ha visitat al programa “Parlant de tot” l’Aleix Viu Cotolí, una de les  joves promeses del motociclisme català i espanyol. El jove pilot de 16 anys ha estat campió  i subcampió en diferents campionats.

Quan l’Aleix tenia 5 anys, el seu pare li va regalar una mini Pocket en la qual muntava als estius en una esplanada que hi havia a la Vall d’Aran, al poble del seu avi patern. Aquí va començar a forjar la seva devoció pel motociclisme, fins i tot, a la nit, dormia amb la moto al costat del seu llit a l’habitació.

S’inicià en el motociclisme a l’any 2008 en el campionat PromoRACC en la categoria de 50 cc i grup de BECATS. Viu va finalitzar aquest mateix any tercer de la seva categoria i dotzè de la general, un fet que va sorprendre donada la seva poca experiència llavors en la competició i damunt d’una moto.

Ara veu els seus ídols de ben aprop, algun dia somia prendre la sortida amb ells.

Admiro a tots els pilots, però el meu ídol sempre ha estat Valentino Rossi.
Aleix Viu, pilot de motociclisme

La seva carrera esportiva sempre ha anat de la mà del seu pare, que li ha fet mànager, mecànic, entrenador i equip esportiu fins a pràcticament l’any passat. Durant el transcurs d’aquests anys l’Aleix ha aconseguit el següent palmarès:

Tercer classificat en PromoRACC categoria de 70cc en l’any 2010

Campió PreGP125cc de la Mediterrània l’any 2013

Campió PreGP125cc del campionat Català l’any 2013

Campió PreGP125cc del campionat Regional Barcelona l’any 2013

Subcampió PreMoto3 Copa Espanya De Velocitat en l’any 2014

Campió Moto3Productión FimCevRepsol Mundial Júnior a l’any 2016

Subcampió RedBullRookiesCup MotoGp a l’any 2016

Pel que fa al projecte esportiu per a aquest any 2017, l’Aleix ha fitxat amb l’equip AR42, equip propietat del pilot mundialista Alex Rins, per a participar en el mundial Júnior FimCevRepsol en la categoria de Moto3 amb una KTM; i d’altra banda repetirà la RedBullRookiesCup MotoGP.

Podeu escoltar l’entrevista sencera, que va realitzar Robert Maza, aquí.

  • 18
    Shares