Al novembre, puja l’atur al conjunt del Maresme i baixa a Vilassar de Mar

  •  

Per quart mes consecutiu, l’atur ha tornat a pujar al conjunt del Maresme. Les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, xifren en 458 les persones que durant el passat mes de novembre de 2016 s’han incorporat al col•lectiu de demandants de feina. Aquest increment de l’atur ha afectat a 20 dels 30 municipis de la comarca. Els darrers increments de l’atur al Maresme xifren en 29.776 les persones inscrites als serveis d’ocupació com a demandants de feina. L’augment del darrer mes ha estat de l’1,56%, un percentatge que supera l’1% d’increment en el territori català i el 0,24% registrat en el conjunt de la província de Barcelona. Tot i això, la comparativa interanual ens indica que tenim un 10,50% d’atur menys que el 2015. Pel que fa a Vilassar de Mar, l’atur baixa respecte al mes d’octubre. A la nostra localitat, al novembre hi havia registrades a l’atur 896 persones, 6 menys que l’anterior mes, és a dir, 0’67% menys. La taxa d’atur a Vilassar de Mar és del 9’70%. Pel que fa a la comparativa internual, en relació al novembre de 2015, l’atur a la nostra localitat ha baixat un 14’18 %, és a dir, hi ha 148 persones menys registrades a l’atur.
Al conjunt del Maresme, l’increment de la desocupació ha afectat tots els grups d’edat, exceptuant el de majors de 55 anys que ha tancat el mes amb un lleuger descens. L’anàlisi per sectors econòmics, torna a situar els serveis, l’agricultura i el col•lectiu SOA (Sense ocupació anterior) com els grups d’increment de la desocupació. En canvi, sembla que la indústria i la construció mantenen una certa recuperació dels llocs de feina. Els dos sectors han disminuït l’atur durant el passat mes i, en la comparativa interanual, són els que mostren uns percentatges de reducció de la desocupació majors. En concret, a la construcció hi ha un 17,98% menys d’atur i a la indústria un 14,99%.

La comparativa interanual és més homogènia. Només Sant Iscle de Vallalta i Santa Susanna presenten un lleuger increment a l’atur respecte a 2015. Aquests, conjuntament amb Pineda de Mar, són els 3 municipis del Maresme amb una taxa d’atur més elevada. Superen amb escreix el 14,95% de la comarca.