Acte de lliurament de la 3a beca als EUA als millors estudiants de segon de batxillerat

  •  

Aquest divendres 8 de juny, a les 16 hores, el Servei de Joventut farà a Can Jorba l’acte d’entrega de la beca “Llengua i cultura als EEUU, (estat de Wisconsin)”, que té com a objectiu premiar i incentivar l’esforç a l’estudi. El premi de la beca és una estada de 21 dies a Wisconsin, al nord-est dels EEUU, on a més de practicar l’anglès els estudiants podran conèixer de primera mà la cultura i la política americana.

Aquesta beca, que arriba a la tercera edició, s’ha adreçat als alumnes de Vilassar de Mar (empadronats al municipi) de segon de batxillerat dels centres d’educació de secundària dels instituts Vilatzara i Pere Ribot i premia als estudiants, un de cada centre, amb les millors notes de l’expedient acadèmic del curs actual.

La beca està dins d’una de les línies d’actuació del Pla Local de Joventut, l’anomenada “autonomia i emancipació”, on s’inclou el programa de formació a l’estranger. Aquesta beca està pensada per afavorir l’esforç dels joves estudiants de batxillerat i promocionar l’intercanvi de cultures.

L’estada es farà del 30 de juliol al 19 d’agost a la ciutat de Baraboo, on viuen les famílies americanes amb qui conviuran els estudiants. Durant la seva estada estan previstes visites a un cos de bombers, una presó, un hospital, l’assistència a un partit de beisbol així com la col•laboració amb algun menjador social de la zona. Els premiats també visitaran una comunitat Amish, i les ciutats de Madison i Chicago.

Cada jove tindrà un diari electrònic a través d’Internet http://vilassardemar.wordpress.com per poder explicar les seves experiències diàries, que es podrà consultar a través del web municipal www.vilassardemar.cat. Els joves no aniran sols, estaran acompanyats d’Ove Joseph Jönsson, coordinador del projecte.

Leave a Reply