A l’agost, un any més, “Tertúlies a l’hort de la Rectoria”

Aquest dimecres 11 d’agost s’inicia el cicle “Tertúlies a l’hort de la Rectoria” amb una xerrada sobre “La Sagrada Família i Gaudí”, a càrrec de mossèn Lluis Bonet, rector de la Sagrada Família de Barcelona. Aquest cicle està organitzat per la Parròquia de Sant Joan i té lloc al carrer de Sant Roc, 34 de Vilassar de Mar.

El Temple Expiatori de la Sagrada Família és una església monumental iniciada el 19 de març de 1882 a partir del projecte de l’arquitecte diocesà Francisco de Paula del Villar (1828-1901). A finals del 1883 es va encarregar a Gaudí la continuació de les obres, tasca que no va deixar fins a la seva mort, el 1926. A partir d’aleshores, diversos arquitectes han continuat l’obra seguint la idea original de Gaudí.

L’edifici està situat al centre de Barcelona, i amb els anys s’ha transformat en un dels signes d’identitat més universals de la ciutat i del país. Anualment és visitat per milions de persones i són moltes també les que n’estudien el seu contingut arquitectònic i religiós.

El temple sempre ha estat expiatori; és a dir que, des dels seus inicis es construeix a partir de donatius. En aquest sentit, el mateix Gaudí va dir: «El Temple Expiatori de la Sagrada Família el fa el poble i s’hi emmiralla. És una obra que està a les mans de Déu i en la voluntat del poble». La construcció continua.
 
Antoni Gaudí és una de les figures més universals de la cultura catalana i de l’arquitectura internacional. Va néixer al Baix Camp, però va ser a Barcelona on es formà, treballà i va viure amb la seva família. És també en aquesta ciutat on trobem la major part de la seva obra. Cultivà principalment l’arquitectura, però també el disseny de mobles i objectes, l’urbanisme i el paisatgisme, entre d’altres disciplines. En tots aquests camps, desenvolupà un llenguatge propi molt expressiu i aconseguí crear una obra que s’adreça directament als sentits.

La segona i darrera conferència d’aquest cicle tindrà lloc dimecres 18 d’agost a les 10 de la nit i correrà a càrrec de Jordi Roglà, director de Caritas de Barcelona, que farà una anàlisi de l’exclusió social en temps de crisi. Després de les xerrades, tindrà lloc un debat sobre la temàtica tractada.

Leave a Reply