10 rètols nous per dissuadir de l’abandonament de residus al terme municipal

L’Ajuntament ha instal·lat 10 rètols a diferents punts del municipi per dissuadir de l’abandonament de residus al terme municipal. L’abandonament de qualsevol tipus de residu i la constitució de dipòsits de residus a la via pública, en espais públics municipals, en solars, en les lleres de les rieres i a la platja és una infracció greu que, en el cas de residus industrials especials, pot arribar a tenir sancions de fins a 30.000 €, tal com es recull en l’Ordenança reguladora de la Gestió dels Residus de Vilassar de Mar, del 26 de gener de 2015.

Els rètols amb l’avís “Prohibit abandonar qualsevol tipus de residu” s’han col·locat en aquells punts on freqüentment es troben residus abandonats i que s’han convertit en abocadors il·legals, com són els solars al costat del camp de futbol, cementiri i zona industrial, entre d’altres, pràctiques que des de l’Ajuntament es consideren inadmissibles i un atemptat contra el medi ambient i la salut pública. A més, la recollida i gestió d’aquests residus és un cost que ha d’assumir el municipi quan correspondria a qui genera el residu.

S’espera que els cartells tinguin un efecte dissuasiu d’aquests delictes ambientals en les persones que els practiquen, les quals acostumen a actuar amb premeditació i nocturnitat. Recordar que l’opció correcta seria portar els residus a la deixalleria. Gràcies a aquesta instal·lació es recullen selectivament un seguit de materials valoritzables i no valoritzables que no disposen d’un sistema propi de recollida domiciliària. L’entrada d’aquests residus a la deixalleria garanteix que es gestionin correctament.

Notícies relacionades

Resum del ple de dimarts 19 de novembre
Actes per a commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones
Torna el Correllengua a Vilassar de Mar que debuta, per primer cop, a la Plaça del Barato
La vilassarenca Estel Pou, premiada a la Mostra Literària del Maresme